nyitva tartás:
Hétköznap 7-16-ig
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva
»Főoldal   »Cégünkről   »Kapcsolat    »Mobilgarázs   » Mobil konténer   »Trapézlemez   » Cserépmintás Trapézlemez   » Tájékoztató
Szendvicspanelek
Szelemenek
Trapézlemez
Trapézlemez fajtái
Csarnok csarnokváz kivitelezés
Mobilgarázs
Garázskapuk
Szendvicspanel kiegészítők 
 

Szendvicspanel kiegészítők rögzítéshez

A szendvicspanelek helyes felhasználásához fontos a helyes rögzítés kiválasztása. A rögzítést az alátámasztást szolgáló tartószerkezet típusa alapján kell megválasztani és nagyon fontos a biztonságosság, stabilitás és a tartás szempontjából. A rögzítéseket általában két csoportra osztják: strukturális és nem strukturális rögzítések. Az első csoportba tartozók a tető és oldal paneleket biztosítják a hordszerkezeten és garantáltan bírniuk kell a terhelést. A második csoportba tartozók ellenben csak a kiegészítő elemeket kell, hogy rögzítsék ill. a panelek lemezeit kell, hogy rögzítsék egymáshoz. A strukturális rögzítő elemek elhelyezkedése és száma a tetőpanelek esetében az alátámasztások száma, a szélek dőlésszöge, a szélerősség, alapján dől el, de mindenesetre a számuk nem lehet kevesebb 2 darabnál négyzetméterenként. A tető, az eresz és az esetleges frontfedelek arányában az összes panel gerincen kell lennie rögzítő elemeknek.

STRUKTURÁLIS RÖGZÍTÉS ISOCOPRE VAGY EUROCOPRE PANELEKHEZ FÉMVÁZAS SZERKEZETEN PANEL VASTAGSÁG CSAVAR HOSSZ (AJÁNLOTT)
A rögzítéshez önfúrós, színes nylon fejű, 6,3 mm átmérőjű és változó hosszúságú fémcsavarokat használnak, a panel vastagságától függően és festett lemez vagy alumínium és PVC alátétet. 30 mm.
40 mm.
50 mm.
60 mm.
80 mm.
ÁTM. 6,3 x 100 mm.
ÁTM. 6,3 x 110 mm.
ÁTM. 6,3 x 120 mm.
ÁTM. 6,3 x 130 mm.
ÁTM. 6,3 x 150 mm.


 
STRUKTURÁLIS RÖGZÍTÉS ISOPAR PANELEKHEZ FÉMVÁZAS SZERKEZETEN PANEL VASTAGSÁG CSAVAR HOSSZ (AJÁNLOTT)
A rögzítéshez önfúrós, szürkés-fehér színű nylon fejű, 6,3 mm átmérőjű és változó hosszúságú fémcsavarokat használnak, a panel vastagságától függően. 30 mm.
40 mm.
50 mm.
60 mm.
80 mm.
100 mm.
ÁTM. 6,3 x 60 mm.
ÁTM. 6,3 x 60 mm.
ÁTM. 6,3 x 80 mm.
ÁTM. 6,3 x 80 mm.
ÁTM. 6,3 x 100 mm.
ÁTM. 6,3 x 120 mm.


 
STRUKTURÁLIS RÖGZÍTÉS ISOCOPRE VAGY EUROCOPRE PANELEKHEZ FAVÁZAS SZERKEZETEN PANEL VASTAGSÁG CSAVAR HOSSZ (AJÁNLOTT)
A rögzítéshez önfúrós, színes nylon fejű, 6,5 mm átmérőjű és változó hosszúságú facsavarokat használnak, a panel vastagságától függően és festett lemez vagy alumínium és PVC alátétet. 30 mm.
40 mm.
50 mm.
60 mm.
80 mm.
ÁTM. 6,3 x 100 mm.
ÁTM. 6,3 x 110 mm.
ÁTM. 6,3 x 120 mm.
ÁTM. 6,3 x 130 mm.
ÁTM. 6,3 x 150 mm.


 

Műszaki elemek

NYITHATÓ TETŐABLAK Praktikus és erős, hasznos a manzárd típusú tetőkialakításoknál, vagy tetőkijáratnak, segítségével fény juthat be az alsóbb helyiségekbe. A tetőablak alja festett 10/10 vastag acélból készül, tökéletesen illeszkedik az ISOCOPORE hatgerinces változatához. Törhetetlen polikarbonát üveg, gázos rendszerrel vezérelve. A nyitása manuális, a standard méretek pedig 600*600 mm. Szürkés fehér, vörös és barna színekben.
 

KIVÁGHATÓ ELEM Kémények vagy más műszaki berendezések bekötésére alkalmas, ISOCOPRE tető panelekhez. 10/10 vastag festett acél alapról van szó, a panel formájához igazodó formával és egy lapos felületrésszel (standard mérete 600*600 mm), amit a megkívánt méretek szerint ki lehet vágni. Ajánlott megfelelő tömítést is alkalmazni ez esetben a vágási felületen. Szürkés fehér, vörös és barna színekben kapható.

 

KÉMÉNY A tetőn levő kifúvó egységek takarására alkalmas elem, ami garantálja a hatgerinces ISOCOPRE panelekhez való tökéletes illeszkedést. A kémény maximális átmérője 120 mm és bármilyen dőlésszögű tetőre felszerelhető. Festett alumínium kivitelben, szürkés fehér, vörös és barna színekben.

 


BEÉPÍTETT ABLAK Az ipari építészet integrált és innovatív megoldásokat kíván, erre alkalmas az ISOPAR panelba előre beágyazott ablak. A méretek igény szerint alakíthatók, a felhasznált anyagok: törhetetlen temperált kristály, dupla üveg és polikarbonát. Ezzel a megoldással le lehet rövidíteni a projekt időtartamát és a csökkenteni lehet a kivitelezési költségeket. 30-tól 60 mm vastag panelokra kapható.


 

Szendvicspanel záróelemek

Ezek az elemek az ISOCOPRE és az EUROCOPRE modellekhez mindenre megoldást nyújtanak.
 
ANYAG: festett acél 5/10 vastag vagy kérés szerint
festett alumínium 6/10 vastag vagy kérés szerint
réz 6/10 vastag vagy kérés szerint
SZÍN: szürkés-fehér, barna, siena vörös, extra színek kérés alapján
MÉRETEK: 3 fm standard hosszúság
 

 
 
OLDALSÓ ZÁRÓELEM
A gerinces és a nem gerinces héjazatra is jó, a panel oldalsó szélének befedésére.
ELÜLSŐ ZÁRÓELEM
Azokra az esetekre, ha a tetőpanelt egy szemközti fallal kell összekötni.
HÁTULSÓ ZÁRÓELEM
A panelok felső széleit védi, ha egy kiugró tető van, akkor alkalmazzák.
ERESZCSATORNA
Tetők, rövid tetős előcsarnokok, verandák számára hasznos elem, ahol rövid a szél. Szélső ereszcsöpögő alatti tölcsérrel és csatornatartó vassal ellátható.
TETŐGERINC FEDŐ ELEM kivágott
Formázott dupla elem zsanérral, az ISOCOPRE, EUROCOPRE panelek összekapcsolására.
HÓFOGÓ
Biztonságosabb fedél kialakítására.
SILUETTE
Záróelem ISOCOPRE és EUROCOPRE típusú panelekre 50 mm-ig. Ezáltal tökéletes esztétikai hatást és nagyobb vádettséget tudunk biztosítani a penelek számára. Festett acél kivitelben 30, 40 és 50 mm-es panel vastagságokra kapható. Más vastagságokra csak kérésre gyártunk.
TETŐGERINC FEDŐ ELEM nem kivágott
Beépítéskor formázandó elem zsanérral, lejtős tetők felső összekapcsolására alkalmas.
GERINC ALÁTÉT
Nélkülözhetetlen a fémvázas szerkezetek esetében a lejtős tetők összekapcsolásánál alul.
OLDALSÓ ALÁTÁMASZTÓ PROFIL
A panel kilógó üres gerince alatt erősítőként alkalmazzák fix bevilágítók rögzítéséhez. Ajánlatos egy szivacsos tömítést is behelyezni a profil üregébe, megelőzve ezáltal az esetleges kondenzvíz kialakulást.
GERINC ALÁTÉT TÖMÍTÉS
Szivacsos tömítöanyag, amit a fém alátét alá kell helyezni; elsősorban a kevésbé lejtős tetőkre ajánlott.
JAVÍTÓ FESTÉK
Speciális festék spray a panelek javítására, ha azok felülete velétlenül megkarcolódik vagy lehorzsolódik. Szürkés-fehér, siena vörös és barna színekben kapható.
Hit Counter
 
telefon: +36 52/ 405-744 | fax: +36 70/ 946-6111 | e-mail: civispanelkft@gmail.com
2005-2009 © Cívis Panel Plusz Kft. Debrecen, Powered by WebDeb @ 2010
Tárhely: Tárhely.Eu
Mobilgarázs | Skidsteereurope.eu