< Cserépmintás-Trapézlemez, Trapézlemez, Szendvicspanel, Kőzetgyapotos szendvicspanel, mobil konténer, mobilgarázs, garázs, iroda konténer, konténer - Civis Panel Kft. Debrecen

nyitva tartás:
Hétköznap 7-16-ig
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva
»Főoldal   »Cégünkről   »Kapcsolat    »Mobilgarázs   » Mobil konténer   »Trapézlemez   » Cserépmintás Trapézlemez   » Tájékoztató
Szendvicspanelek
Szelemenek
Trapézlemez
Trapézlemez fajtái
Csarnok csarnokváz kivitelezés
Mobilgarázs
Garázskapuk
Cserepeslemez, trapézlemez, szendvicspanel  A cserépfedés hazánkban évszázados hagyományokra tekint vissza, sokan ezt tartják a legtartósabb és legesztétikusabb héjazatnak. Sok előnye mellett hátránya a nagy tömege, mérsékelt viharállósága és a porózus anyagából adódó vízfelvevő képessége.
Ezeket a problémákat küszöböli ki a fémötvözetből készülő cserepeslemez.


Szines, horganyzott acellemezbol keszul a cserepeslemez. A cserepeslemez egyre inkabb elterjedt, szeleskoruen alkalmazhato, elegans es tartos tetofedo rendszer.
A cserepmintas lemez kivaloan alkalmas csaladi hazak, ipari- , mezogazdasagi epuletek tetoburkolasahoz.
A cserepes lemez meretre, igeny szerinti hosszusagban gyarthato, tetszoleges szinben. A cserepeslemez igen fontos elonye hogy egy darabban konnyen es gyorsan szerelheto, acel es faszerkezetekre egyarant rogzitheto.
A cserepmintas lemez masik jelentos elonye a korabbi tetofedo rendszerekkel szemben, hogy sulya csekely. A cserepeslemez sulya kb. 5 kg/m2, ami a hagyományos cserepekének mindössze a tizede.
Szintén óriási előny a hatalmas színválaszték, amihez illeszkednek a kiegészítő bádogoselemek is .
A cserepeslemezek felszíne sokkal simább, mint a hagyományos cserepeké, a mohát és egyéb szennyeződéseket az eső egyszerűen lemossa róla. A cserepeslemez tisztántartása semmilyen erőfeszítést nem igényel.
A cserepeslemez alacsony profilmagassága nem változtatja meg a tető képét, igényes külsőt kölcsönöz épületünknek. Akár 14 fokos hajlásszögű tetőre is felszerelhető.
A cserepeslemez hasznalhato uj valamint felujitott tetoknel is.
A korabban sikpalaval, hullampalaval fedett tetok beazasa eseten a legegyszerubb es leggyorsabb megoldast a cserepeslemez nyujtja, mivel a kis önsúly miatt nem szükséges a már meglévő, régi fedést eltávolítani.
Kis sulya miatt a konnyuszerkezetes hazakhoz is kivaloan alkalmas tetofedesre a cserepeslemez.
A cserepmintas lemez tobbfele mintazattal rendelehto. Legkedveltebb cserepeslemez mintazat a szinuszos es a hodfarku cserepmintas lemez.A cserepeslemezek tarolasat fa raklapokon javasoljuk.
Ovni kell a lemeztablakat a karcolodastol, toresektol.
Száraz és szellős helyen, napfénytől és nedvességtől , paralecsapodastol védve tárolandó, agresszív
anyagoktól (pl. savak) távol kell tartani.
A palettákat be kell takarni úgy, hogy a szellőzés biztosítva legyen a páralecsapódás elkerülése érdekében.
A cserepeslemezek kültéri tárolása csak ideiglenesen megengedett, naptó, esőtől védett helyen.
A védőfóliával ellátott színes bevonatú cserepeslemezek tárolása esetén egy hónapon túl feltétlenül szükséges a védőfóliát eltávolítani.
Mivel a cserepeslemez alapanyaga acél, nem érintkezhetnek rézzel, ami elektrokémiai korróziót okozhat.


Remeljuk ez a rovid, korantsem teljes tajekoztato a cserepeslemezekrol hasznos informaciokkal szolgalt Onnek.
Amennyiben barmilyen kerdese van a cserepmintas lemez tetofedo rendszerrel kapcsolatban, forduljon hozzank bizalommal, a Civispanel kollegai magas szakmai hozzaertessel fogjak segiteni az On munkajat.


Tisztelettel,
CIVISPANEL Kft.
Debrecen
Elerhetosegeink: Iroda / telephely: 52-405-744
Mobil: 70-946-6111 vagy 70-948-2777

A cserepeslemez kiválóan alkalmas tetőfedésre, megjelenése illeszkedik a kor igényeihez, súlya csekély.
A cserepeslemez szerelése gyors és egyszerű.

Milyen anyagból készül a cserepeslemez?
A cserepeslemez színes horganyzott acéllemezből készül.

Mire figyeljünk, ha cserepeslemezt akarunk vágni?
A cserepeslemez vágása nyíró szerszámmal, egyenes vonalban vágó fűrésszel, vagy lemezollóval ajánlott. Tilos bármilyen hőhatást okozó eszköz (pl.: sarokköszörű) használata a színes bevonatú cserepeslemez vágásához.

Példák a cserepeslemez felhasználására:

A cserepeslemezt leginkább a családi házak tetejének burkolásához választjuk. A cserepeslemez a tetőre felrakva a hagyományos, cseréppel rakott tetőre hasonlót, azonban a szerelése gyorsabb és könnyebb.
A cserepeslemez egyre inkább elterjedt nemcsak családi házak tetejére, de nagyobb ipari, gazdasági épületek, társasházak tetőburkolásához is, mert az igény szerinti hosszban gyártott cserepeslemez időt és energiát takarít meg, mivel egy darabban könnyen és gyorsan szerelhető a tetőlécekre.
Mivel kedvező áron tetszőleges méretben és színben választható a cserepeslemez, ezért nemcsak épületek tetejére, hanem kerti építmények, filagóriák, előtetők burkolásához is kedvelt termék.
A cserepeslemezt igény szerinti hosszúságban gyártjuk, hogy a tető a gerinctől a csatornáig egy táblával lefedhető legyen.


Milyen anyagból készül a cserepeslemez?
A cserepeslemez színes horganyzott acéllemezből készül.


Mire figyeljünk, ha cserepeslemezt akarunk vágni?
A cserepeslemez vágása nyíró szerszámmal, egyenes vonalban vágó fűrésszel, vagy lemezollóval ajánlott. Tilos bármilyen hőhatást okozó eszköz (pl.: sarokköszörű) használata a színes bevonatú lemez vágásához.


A cserepeslemez ajánlott lécezési igénye:
A cserepeslemez lécezését a szarufa oldalfal felőli vágásnál kezdve a következőképen ajánlott kivitelezni:
- az első léc a szarufa végére kerüljön,
- a második léc közepe az első léc közepétől 25 cm távolságra kerüljön,
- minden további léc közepe 35 cm távolságra kerüljön az előző léc kőzepétől,
- az utolsó léc közepe tetszőleges távolságra lehet az utolsó előtti léc közepétől, de legfeljebb 35 cm távolságra.
A cserepeslemez tetőlemezt úgy ajánlott felerősíteni a tetőlécre, hogy a cserepeslemez vége 10 cm hosszan belógjon a csatorna felé.
A felfogatás mindig a cserepeslemez "rokkantása" alatt 5 cm távolságra legyen.
A csavarozás ott ajánlott, ahol a cserepeslemez közvetlenül felfekszik a szelemenre.
A tető dőlésszögének meg kell haladnia a 14°-ot, hogy a víz felgyülemlését a tetőn kivédjük.


Hogyan tároljuk a cserepeslemezt, ha a kiszállítást követően nem kerül beépítésre?
- A cserepeslemez rozsdásodását sok esetben a víz kondenzációja okoz, ami akkor következik be, ha a környező hőmérséklet magasabb, mint a tárolt cserepeslemezé.
- A cserepeslemez tárolásakor ügyelni kell, hogy a cserepeslemez táblák ne sérüljenek, óvni kell a karcolásoktól, horpadásoktól és a lemeztábla megtörésétől.
- A cserepeslemezt óni kell tárolás közben a csapadéktól és a nedvességtől.
- A kiszállított cserepeslemezt fedett, száraz és jól szellőző helyen kell tárolni, védve a hirtelen hőmérsékletváltozástól, ezzel kivédve a páralecsapódást.
- A csomagolatlan anyagot a lehető leghamarabb be kell építeni. A tárolás közben biztosítani kell az anyag védelmét az átázástól, nedvességtől, más kémiai anyag szivárgásától vagy fizikai sérülésektől.
- Az anyagot tilos tárolni, ha nedves vagy vizes.
- El kell kerülni a cserepeslemezek elmozdítását egymáson, hogy a színes bevonaton ne jelentkezzen semmilyen karcolás.
- Nem megfelelő az a tároló hely, ahol ráléphetnek a cserepeslemezre.
- Ne használjon láncot, vagy fém kötelet az emeléshez.
- A javasolt legkisebb távolság a tárolt cserepeslemeznek a talajtól 200 mm, hogy a tároló helyiségbe kerülő víz ne tudja átáztatni a lemezt.
- cserepeslemez kötegek tárolása a vízszintestől enyhén ferde pozícióban ideális, hogy a párakicsapódás cseppekben le tudjon folyni a lemezről.
- A cserepeslemezek nem tárolhatók sugárzó hő vagy korrózív anyagok közelében, illetve azokkal érintkezve.
A cserepeslemezek nem érintkezhetnek rézzel, vagy rézből készült, illetve rézzel bevont anyagokkal, nedves betonnal, talajjal vagy agresszív anyagokkal (sav, mész, habarcs, stb.).
- A védőfóliával ellátott színes bevonatú cserepeslemezek tárolása esetén egy hónapon túl feltétlenül szükséges a védőfóliát eltávolítani.
- A cserepeslemez kötegek egymásra való fektetése (maximum három köteg) megengedett, de az egyes kötegek talpainak pontos egymásra való illeszkedése és a kötegsúlyok figyelembe vétele követelmény.
- A cserepeslemezeket a szállítást követő hat hónapon belül a felhasználási helyükre be kell építeni.
- A bevonat nélküli horganyzott lemeztermékek eseténa tárolási utasítások betartására fokozott figyelmet kell fordítani.
Amennyiben a termék nyilvánvalóan sérült a lemez átvételekor, le kell jegyezni minden szükséges információt és adatot (szállítói dokumentum, sofőr neve, szállító cég neve, a sérülés természete, szállítás dátuma, ideje, stb.) és értesíteni kell munkatársaink egyikét a sérülésről.Trapézlemez épületek oldalfalához


A trapézlemez alapanyaga a könnyűszerkezetes építkezésnek. A felhasználása csarnokok, raktárak, kisebb tárolók, garázsok oldalfalának kialakításához praktikus megoldás. A trapézlemez bordázata miatt erős, stabil és könnyen szerelhető akár 6-8 méteres táblákban is.
A csarnok, tároló vagy garázs építésekor a vázszerkezet megépítése után az oldalfalaknak alkalmas trapézlemez könnyen ráerősíthető a tartószerkezetre.
Az oldalfalnak alkalmas 20-as trapézlemezt és 13-as trapézlemezt vékonyabb lemezből is gyártunk, melyet kedvezményes áron tudunk biztosítani.
A trapézlemez rögzítéséhez kínálunk a lemez színével megegyező önmetsző csavart, ami előfúrás nélkül gyorsan és praktikusan csavarható fába és fémbe.


A 0,5 mm vastag trapézlemez a csarnokok, tárolók, garázsok tetőszerkezetének kialakításához tökéletes megoldás. Az alacsony (min. 14 °) dőlésszögű tetőkhöz javasoljuk a trapézlemezt, mert a bordázata gyorsan elvezeti a csapadékot és ellenszélben kicsi a visszafolyás veszélye.
, azonban a dőlésszögtől, az alátámasztó szelemenek távolságától és a tető hosszától függően egyes trapézlemezek jobb választást jelentenek.
Az 50-es trapézlemez táblában három teljes és két fél borda van, amelyek magassága 50 mm. A Bordák között erősítő mikroborda és a bordák oldalán további hajtás található, ami erőssé teszi a trapézlemezt. Ez a trapézlemez típus dőlésszögtől függően akár 1,2m-1,5m alátámasztási közre is rakható.
A 38-as trapézlemez táblában öt borda van, amelyek magassága 38 mm. A bordák között egy-egy mikroborda erősíti még a profilt. Ez a trapézlemez a legerősebb, így a hosszabb (6 méternél hosszabb), alacsonyabb dőlésszögű és ritkább szelemenezésű (szelementávolság 1,0m-1,2m) tetőre ajánlott.
A 40-es trapézlemez táblában 4 borda van, amelyek magassága 40mm. A bordák között két-két mikroborda erősíti a lemezt. Ez a trapézlemez gyengébb, mint a 38-as trapézlemez, hosszabb, nem túl alacsony dőlésszögű tetőre ajánlott, de a szelemenek távolságának 80cm-100cm-nek meg kell lennie.
A 13-as trapézlemez és a 20-as trapézlemez alacsonyabb bordázatuk (13mm illetve 20mm) miatt kisebb dőlésszögű tetőnél nem ajánlott, de meredekebb tetőnél megfelelő tetőfedő anyag.A trapézlemez alapanyaga a könnyűszerkezetes építkezésnek. A felhasználása csarnokok, raktárak, kisebb tárolók, garázsok oldalfalának kialakításához praktikus megoldás. A trapézlemez bordázata miatt erős, stabil és könnyen szerelhető akár 6-8 méteres táblákban is.
A csarnok, tároló vagy garázs építésekor a vázszerkezet megépítése után az oldalfalaknak alkalmas trapézlemez könnyen ráerősíthető a tartószerkezetre.
A trapézlemez fogatásához kínálunk önmetsző csavart, ami fához és fémhez is kapható, amivel a trapézlemez előfúrása nélkül gyorsan és praktikusan szerelhető a trapézlemez.


-Trapézlemez könnyűszerkezetes épületek tetejéhez
A 0,5 mm vastag trapézlemez a csarnokok, tárolók, garázsok tetőszerkezetének kialakításához tökéletes megoldás. Az alacsony (min. 14 °) dőlésszögű tetőkhöz javasoljuk a trapézlemezt, mert a bordázata gyorsan elvezeti a csapadékot és ellenszélben kicsi a visszafolyás veszélye.


-Trapézlemez kerítés építéshez
A 0,5 vagy 0,4 mm vastag trapézlemez kerítésnek alkalmas, mert a vékonyabb lemez trapézlemez bordákkal elegendő stabilitást biztosít a kerítésnek. Kerítés építése trapézlemez felhasználásával nagyon olcsó, gyors és egyszeű.
A trapézlemez táblákat lehet egymás mellé állítani a trapézlemez bordákat függőlegesen elhelyezve, vagy a trapézlemez bordákat vízszintesen elhelyezve. A trapézlemez táblát igény szerinti hosszúságra vágjuk, így a kerítés lehet akár 30 cm vagy 6 méter magas is.
A kerítéstartó lécre vagy fém szelemenre a trapézlemez rögzítése történhet popszegeccsel vagy az általunk forgalmazott önmetsző csavaral, ami a választott trapézlemez színében is kapható.


-Trapézlemez álmennyezet építéshez
A 0,5 mm vastag trapézlemez álmennyezet építéséhez is alkalmas, mert a vékonyabb lemez is trapézlemez bordákkal elegendő stabilitást biztosít az álmennyezethet. A tetőgerendára, mennyezetre a trapézlemez felfogatása gyors és egyszerű. A trapézlemez hosszában tetszőleges méretben gyártható, így nagy fesztávok akár egy lemezzel is fedhetők.


-Mire figyeljünk, ha trapézlemezt akarunk vágni?
A trapézlemez vágása nyíró szerszámmal, egyenes vonalban vágó fűrésszel, vagy lemezollóval ajánlott. Tilos bármilyen hőhatást okozó eszköz (pl.: sarokköszörű) használata a színes bevonatú lemez vágásához.

Trapézlemez gyártás, forgalmazás:
A trapézlemez könnyűszerkezetes épülethez tetőfedő, oldalfal burkoló építőelem. A trapézlemez megfelelő megoldást jelent tetőkhöz, illetve falfelületek burkolásához csarnokoknál, raktáraknál, műhelyeknél, belső burkolatoknál, elválasztófalaknál, garázsoknál.


A trapézlemez alapanyaga horganyzott acél, poliészter szín réteggel. Termékeink készülhetnek színkezelés nélküli horganyzott acélból és 13 különböző színű lemezből. A trapézlemez táblák megrendelésre készülnek igény szerinti méretre vágva. A gyártási határidő két-három munkanap.


A trapézlemez nagyszerűsége, egyedi formájában és nagyszerűségében rejlik.
Használatával olyan egyedi terveket valósíthatunk meg, melyek megtörik a hagyományos homlokzati és tetőfedési teknikákat. A trapézlemezek népszerűsége töretlen az építészek körében,legyen szó családiház, sorház vagy ipari épületek létesítéséről. A lemezvstagságok közötti széles választéknak ( 0,5 - 125 mm ) és a gazdag színskálának köszönhetően lehetőségeink korlátlanok a trapézlemez használata során.


Trapézlemezeinkegyik lényeges tulajdonsága, hog merev és nagy az ellenállóképessége, ami a trapézlemez profil magasságnak köszönhető. Kicsi és közepes épületekhez a következő típusokat ajánljuk: T5-trapézlemez, T8-trapézlemez, T13-trapézlemez, T20-trapézlemez, T38-trapézlemez, T40-trapézlemez, T50-trapézlemez, T75-trapézlemez és T137-trapézlemez,T153-trapézlemez . Nagyobb objektumokhoz, illetve csarnokokhoz a T90 és a T135 lemezeket javasoljuk.
- egyszerű egyedi forma
- eredeti konstrukció
- a trapézlemez profilmagasságának széles választéka


- T5-trapézlemez
- T8-trapézlemez
- T13-trapézlemez
- T14-trapézlemez
- T18-trapézlemez
- T20-trapézlemez
- T35-trapézlemez
- T40-trapézlemez
- T50-trapézlemez
- T55-trapézlemez
- T75-trapézlemez
- T137-trapézlemez
- T153-trapézlemez
Hit Counter
telefon: +36 52/ 405-744 | fax: +36 70/ 946-6111 | e-mail: civispanelkft@gmail.com
2005-2009 © Cívis Panel Plusz Kft. Debrecen, Powered by WebDeb @ 2010
Tárhely: Tárhely.Eu
Mobilgarázs | Skidsteereurope.eu