Kiegészítők

SÍKLEMEZ

Minden hidegen hajlított termék alapanyaga, s mint olyan, kiválóan alkalmas a helyszínen készített bádogozások elkészítéséhez. Elérhető a lemezeink teljes színválasztékában, 1250mm x 2000mm-es táblában, akár készletről, 20m-ig egyedi hosszban legyártva. A síklemezből készített bádogszegők merevségét, többek között a lemezek vastagsága határozza meg. Szakmai meggyőződésünk szerint, színes és horganyzott síklemezeket legalább 0,5mm-től, famintás lemezeinket 0,45mm-ben ajánljuk felhasználni.


ÉLHAJLÍTOTT ELEMEK

Bádogos szakemberek évtizedes tapasztalataiból merítkezve állítottuk össze szabványosított élhajlított elemeink listáját. A szegők metszeteit úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legpraktikusabb módon felhasználhatóvá váljanak minden építés esetén. 
A termékek legyártásának legszűkebb keresztmetszetét, a teljes rendelés “készre jelentését” gyakran az élhajlított elemek gyártásai lassítják, ezért a leggyakoribb élhajlított elemeket profilozó gépekre automatizáltuk.

Természetesen lehetőséget biztosítunk az ügyfelek egyedi igényű élhajlításainak elkészítésére is. Nincs más dolga, mint méretezett rajzokkal illusztrálni a szükséges szegők típusait, meghatározni az elemek hosszait és darabszámát, majd felvenni egy munkatársunkkal a kapcsolatot, írásban vagy személyesen.

A szegések teljes terítékének meghatárzosánál, mi minden esetben a gazdaságosságra törekszünk, hogy hulló lemez mentesen, felesleges anyagfelhasználás nélkül termelhessünk. Optimális eseteben, célszerű standard élhajlított elemeket vásárolni, hogy gyártásásainkat a lehető legmegfelelőbb módon kezelni, hatékonyságunkat növelni tudjuk, ezzel időt és pénzt spórolva Önnek és magunknak is.


TETŐ KIEGÉSZÍTŐK

CSEREPES GERINCELEM

A cserepeslemezzel fedett tetősíkok pozitív élzárásaihoz külön cserepes gerincelemet gyártunk, amiket egymás mellé építve a sorolt kúpcserepek hatását kelti. Esztétikus és egyszerű megoldást jelent a lemezek találkozásánál a vízzárás biztosítására.

HÓVÁGÓ

Célja a tetőfelületről egy tömegben lecsúszó hó felaprítása, ezzel kímélve az ereszcsatorna rendszert a hó súlyától, valamint csökkentve a hó lecsúszásából származó baleseteket.

HÓFOGÓ

Nevéből adódóan, az elem feladata, hogy megfogja a tető felületéről lecsúszó, nagyobb mennyiségű havat, így csökkentve a lehetőségét a szerkezet vagy személyi sérülések bekövetkezését. Szükségességét gyakran építészeti előírások követelik meg, jellemzően közlekedési útvonalak mentén, a tetőfelület egész vonalára kiterjesztve.

TETŐKIBÚVÓ

Karbantartási vagy tisztítási célból, alkalom adtán szükséges kimenni a tetőre. Erre nyújt lehetőséget a tetőkibúvó alkalmazása, aminek segítségével a tetőtérből közvetlenül megközelíthető a tető külső oldala. Nem mellesleg, egy-egy kibúvó használata a tető felületen, nyitható szellőzést biztosítít a padlástérben.

KÉMÉNYSZEGŐ

A kéményeket körbe kell szegni, hogy a beázástól védjük a tetőteret. Egyike a legrégebben használt szegő típusoknak. Alkalmazása nem csak lemezfedéseknél, hanem cserép és pala fedéseknél is használatos.


TÖMÍTŐ ÉS PROFILSZIVACSOK

A profilszivacsok elsődleges funkciója, hogy a tetőpanelek, trapézlemezek és cserepeslemezek  gerinc és eresz csomópontjaiban, az egyedi profilok bordaközeit lezárja, ezzel csökkentve a visszaázás lehetőségét, a porhó szerkezetbe jutását, a rovarok és kistestű madarak fészkelését. Másrészt esztétikai szerepe elegáns megoldást biztosít a nyitott vagy vágott felületek takarására.

Az univerzális tömítő ék alkalmazása átfogóbb, mint azt elsőre gondolhatja. A profilszivacsok használata a lemezek és tetőpanelek hosszára merőleges hézagok kitöltésére korlátozódik. Az univerzális tömítő ék alkalmas a vápák, ferde gerincélek lezárására. Alapanyaga habosított műanyag. A hatékonyabb beépítést segíti, az ék alapjának öntapadó felülete.

SZELEMENEK

C PROFILÚ TARTÓK JELLEMZŐ ALKALMAZÁSI TERÜLETEI

Olyan építészeti csomópontok esetén használatos, ahol a C profilok kialakításai szerelési előnyökkel járnak, mint az ereszhatároló szelemenek, nyílászáró kiváltók vagy párkány könyöklők. Ezen felül könnyűszerkezetes épületek falvázgerendáinak vagy oszlopoknak az építőanyaga.

Z PROFILÚ TARTÓK JELLEMZŐ ALKALMAZÁSI TERÜLETEI

Jellemzően acél vagy vasbeton fedélszerkezet tetőszelemjei, két vagy folytatólagos többtámaszú tartóként felszerelve.